MFK Bytča v médiách: „Pečovský je neoceniteľný. Ambiciózny klub chce trofej“

25.4.2023

Ohlasy v médiách na semifinálový zápas Prezidentského pohára s FC MOSAP Klasov.

Nedostali ani gól

„Je to pre nás veľký úspech, z ktorého sa úprimne tešíme. Pretože pred začiatkom súťaže sme deklarovali, že ju chceme vyhrať. Máme na to dostatočne silný a široký káder,“ uviedol tréner MFK Bytča Stanislav Lojdl.
Prioritou Bytče v tejto sezóny je výhra v Prezidentskom pohári. V ceste do finále zdolala postupne Udiču (4:0), Trenčiansku Turnú (2:0), Veľký Biel (1:0pk) a spomínaný Klasov.
„V pohári podávame dobré výkony, zatiaľ sme nedostali ani gól. Som preto spokojný,“ dodal.
Prvý polčas na štadióne v Bytči skončil bez gólov. Po zmene strán sa z penalty presadil Peter Puček a na konečných 2:0 upravil v 57. minúte Jakub Kucej.
„Klasov bol zatiaľ náš najsilnejší súper, technické a dobre organizované mužstvo. Úvod bol vyrovnaný, približne od 25. minúty sme prevzali iniciatívu. V závere prvého polčasu sme mali pološance, ale nič z nich nebolo. Po zmene strán sme nastúpili aktívnejšie, mali sme výraznú prevahu, z ktorej pramenili dva góly. Naša výhra je zaslúžená,“ hodnotil Lojdl.

Pečovský dodáva sebadôveru

Celých deväťdesiat minút za Bytču odohral bývalý reprezentant Slovenska a legenda MŠK Žilina, Viktor Pečovský. „Len jeho prítomnosť na ihrisku nám dodáva sebadôveru. Nie je najmladší, ale má slušnú výkonnosť. Trénuje a udržuje sa v kondícii, čo je vidieť. Viktor je pre nás veľká posila, čo sa v tomto zápase potvrdilo. Patril k najlepším hráčom na ihrisku. Výborne tvoril a v defenzívnej činnosti bol neoceniteľný,“ chválil svojho zverenca. Jedna legenda stále hráva a s druhou sa v Bytči lúčili. V 13. minúte zišiel z ihriska bývalý hráč Ružomberka, Senca, Prievidze či Borčíc, 47-ročný Peter Špánik.
Peter Špánik počas rozlúčky s kariérou.  „Boli sme dohodnutí, že jeho obľúbené číslo je trinásť, preto odohrá trinásť minút. Aby ho štadión vytlieskal. Peťo je za posledné roky najväčšou osobnosťou klubu, bývalý ligový hráč s množstvom skúseností. Chceli sme sa s jeho kariérou pekne rozlúčiť a všetko vyšlo na jednotku,“ opísal.

Peniaze sú druhoradé

Vo finále Prezidentského pohára vyzve Bytča v stredu 10. mája TJ ŠM Dulova Ves z okresu Prešov. Dejisko zápasu zatiaľ známe nie je.
„Keď sme sa dostali tak ďaleko, chceme vyhrať. Verím, že športovú formu dobre načasujeme a budeme úspešní. Ak budú chlapci hrať ako proti Klasovu, trofej zdvihneme nad hlavy,“ verí tréner. Bytča má súpera dobre prečítaného. Vie, že za Dulovu Ves hrá viacero bývalých ligistov Prešova. „Nebude to nič ľahké, ale zvládneme to. Pre divákov to bude zaujímavý zápas a všetci sa naň nesmierne tešíme,“ dodal Lojdl.

Kto sa zapíše do histórie?

Víťaz získa finančnú odmenu päťtisíc eur, na porazeného čaká suma 2 500 eur. Odmenu v Bytči rozdelia hráčom. „Peniaze sú v tomto prípade druhoradé. Nepozeráme na ne, chceme skôr spropagovať klub a našu prácu. Že robíme dobre s áčkom, ale aj s mládežníckou akadémiou,“ zdôraznil. Víťaz finále sa stane historicky prvým víťazom Prezidentského pohára, pretože prvé dva ročníky boli pre pandémiu koronavírusu ukončené predčasne.
„Prezidentský pohár je výborná súťaž. Jej výhodou oproti Slovnaft Cupu je, že ju amatérsky klub môže reálne vyhrať. Pretože, nebudeme si klamať, v Slovnaft Cupe si menšie kluby idú zahrať s atraktívnym súperom a v treťom či štvrtom kole končia.
V Prezidentskom pohári však hráme s rovnocennými partnermi, o čo je to zaujímavejšie,“ prirovnal. Tréner Bytče zdôraznil, že pohárová súťaž číslo dva je náročná. Pretože v nej hrajú majstri z celého Slovenska, ktorí sú na víťaznej vlne. A také mužstvá je podľa neho náročné zdolať. „Teší nás, že na zápasy chodia veľmi kvalitní rozhodcovia. Sme hrdí, že sme súčasťou tejto súťaže a spravíme všetko preto, aby sme po konečnom hvizde boli jej víťazmi,“ uzavrel tréner MFK Bytča Stanislav Lojdl.

zdroj: sportnet.sme.sk