Prehľad zápasu MFK Bytča - TJ Zborov nad Bystricou 5:0

1.5.2023

MFK Bytča zvládol úlohu favorita zápasu a na svojom štadióne deklasoval TJ Zborov nad Bystricou 5:0.


REPORT ZO ZÁPASU

Po „anglickom“ týždni (semifinále Prezidentského pohára a ligový zápas s rezervou Bánovej) nastúpili hráči MFK Bytča už v „štandardnom režime“ v nedeľu proti Zborovu nad Bystricou. Napriek celkom dobre organizovanej hre v defenzíve hostí, si MFK Bytča dobrou kombinačnou hrou začal vytvárať šance a dve z nich domáci hráči do prestávky aj premenili. Najprv skóroval Marek Filo a po ňom sa v polovici druhého polčasu presadil Tomáš Podmalík.

V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, hostia sa dopredu veľmi nehrnuli a hráči MFK Bytča sa snažili zvýšiť svoje vedenie a vylepšiť celkové skóre v tabuľke. To, mimochodom, pri tesnej naháňačke s Višňovým možno ešte zohrá svoju rolu.

Z viacerých streleckých pokusov MFK Bytča skončili v sieti tie z kopačky Mareka Fila, ktorý sa v druhom polčase trafil hneď dvakrát a dosiahol tak ďalší hattrick. Skóre zápasu uzavrel striedajúci Ján Lončík. Zborov mal za celý zápas jedinú šancu a to hneď doslova tisícpercentnú. V 70. minúte po chybe v obranných radoch MFK išiel sám na brankára Hanovca hosťujúci hráč, ale ani na dvakrát ho neprekonal.

MFK Bytča si tak na svojom štadióne pripísal ďalšie víťazstvo, na ktorom v jarnej časti doslova demoluje svojich súperov zatiaľ so stopercentnou bilanciou a s impozatným skóre 25:2 (vrátane pohárového zápasu s Klasovom).


HLASY PO ZÁPASE

Stanislav Lojdl, tréner MFK Bytča:

„Hrali sme opäť nátlakovo ako v predošlých domácich zápasoch. Súťaž sa pomaly dostáva do rozhodujúcej fázy a už nie je priestor na zaváhanie. V nasledujúcom kole cestujeme na derby do Kotešovej a zaujímavý bude aj výsledok z Radôstky kde hrá Višňové.“



ZÁKLADNÁ ZOSTAVA MFK BYTČA

1 Simon Hanovec    
21 Lukáš Mravec (C)    
10 Marek Filo 3
18 Erik Valášek    
15 Tomáš Podmalík
17 Peter Puček
7 Jakub Tomanica    
20 Jakub Kucej  
4 Róbert Petruš
13 Marián Králik    
12 Viktor Pečovský    

NÁHRADNÍCI

11 Ján Lončík
22 Tomáš Thiel  
3 Marek Šeroň  
8 Jakub Hrtánek    
9 Marek Uriček