Prehľad zápasu OFK Kotešová 0:5 MFK Bytča

7.5.2023

MFK Bytča pokračuje na víťaznej vlne, keď v 20. kole vybrakovali Kotešovú na ich domácom ihrisku 5:0, po bezgólovom prvom polčase.


REPORT ZO ZÁPASU

Hostia mali celý zápas navrch, Kotešová dlho držala bezgólový stav len za cenu dôrazného a agresívneho poňatia hry, ktorou sa snažili narúšať kombinačný futbal MFK Bytča. Ukazovateľ skóre sa nemenil aj „zásluhou“ dobre postavených žrdí domáceho brankára, ktoré boli rozozvučali Bytčania celkovo štyrikrát. Bolo to možno mierne déjà vu z ostatného susedského derby v Predmieri. Podobne vyhecované mužstvo, ktoré hralo veľmi agresívne a slušne zaplnené hľadisko.

Ale tentokrát sa už v druhom polčase podobný scenár neopakoval. Bytčania prepli na vyššie obrátky a konečne začali premieňať aj šance. Vrece s gólmi sa roztrhlo v 59. minúte zápasu, keď gólovú polhodinu otvoril aj uzavrel asi najlepší hráč zápasu Jakub Tomanica. Medzi strelcov sa tradične zaradil aj Peter Puček, po lahôdkovej kombinácii Marek Filo a jeden gól pridal aj Erik Valášek. Puček mohol byť medzi strelcov zapísaný aj po druhýkrát, ale jeho regulérny gól nebol pre domnelý ofsajd hlavným rozhodcom uznaný. Chlapci si tak absolútne zaslúžene pripísali ďalšie tri body o ich dominatnom výkone svedčí aj fakt, že domáci ani raz vážnejšie neohrozili bránu hostí a Simon Hanovec bol v tomto zápase v podstate bez práce.

Škoda len, že časť fanúšikov MFK Bytča namiesto fandenia za stavu bezgólového stavu upriamili svoju pozornosť a emócie na nesprávnu stranu. Nezabúdajme, kde sa nachádzal futbal v Bytči pred cca dvomi rokmi a kto ho pozdvihol...Takže, áno, ideme ďalej... Za ďalším postupom v lige a do finále Prezidentského pohára! Spolu sme silnejší!


HLASY PO ZÁPASE

Stanislav Lojdl, tréner MFK Bytča:

„Rozhodli sme v druhom polčase po pekných kombináciách. Mali sme tam ďalšie šance aj neuznaný regulárny gól. Kotešovej prajem pevné nervy k záchrane bola by škoda keby vypadli. Boli dlhé roky pred Bytčou, snažia sa robiť s mládežou a majú pekný areál. “



ZÁKLADNÁ ZOSTAVA MFK BYTČA

1 Simon Hanovec    
21 Lukáš Mravec (C)    
10 Marek Filo
18 Erik Valášek  
15 Tomáš Podmalík
17 Peter Puček
7 Jakub Tomanica 2
20 Jakub Kucej  
4 Róbert Petruš
13 Marián Králik    
8 Dávid Lojdl    

NÁHRADNÍCI

11 Ján Lončík
22 Tomáš Thiel  
3 Marek Šeroň  
9 Jakub Bambúch    
12 Viktor Pečovský