Tréner U19 Marián Weber hodnotí uplynulú sezónu 2022/23

10.7.2023

Konečné 5. miesto a výhra nad dovtedy nezdolaným suverénom 2. ligy z Prešova bolo to, čo najviac zarezonovalo po skončení ročníka 2022/23. Nováčik súťaže v ňom uspel nad očakávania.

Tréner U19 Marián Weber a jeho hodnotenie uplynulej sezóny

„Ako nováčikovia druhej ligy východ sme si dali pred sezónou cieľ, pohybovať sa v strednej casti tabuľky, bez stresu. Boli sme nováčikovia, tak sme neočakávali vyššie umiestnenie. Už na zaciatku jesene sme ukazovali kvalitné výkony a dobré výsledky. Počas zimnej prípravy skončili niektorí naši kľúčoví hráči, čo ma veľmi mrzelo a museli sme jar začať s užším kádrom. Prišli nejaké posily, ale káder už nebol taký široký. V jarnej časti sme už nemali také stabilné kvalitné výkony ako na jeseň.
Aj napriek tomu sme ale vybojovali pár kvalitných výsledkov, korunou čoho bola výhra nad Prešovom na domácej pôde. Skončili sme na výbornom 5. mieste takže v klube mohla zavládnuť spokojnosť. Touto cestou sa chcem poďakovať športovému riaditeľovi Stanovi Lojdlovi a ostatným členom realizačného tímu za podporu, dôveru a oporu, ktorou nám boli počas celej sezóny. Veľké ďakujem patrí aj všetkým hráčom, ktorú statočne a tímovo dobojovali až do konca tejto ťažkej sútaže. “


Oslava v šatni MFK Bytča po víťazstve výberu nad Tatranom Prešov


Hráči: Martin Chyla, Jakub Masiarik, Alex Kacko, Mario Jantošík, + základná zostava. Vedúci mužstva: Ľuboš Bačík, Zdravotník: Daniel Pastorek


Hráči U19, ktorí už od budúcej sezóny budú nastupovať za A-MUŽSTVO MFK Bytča. Zľava: Jakub Hrtánek, Marek Uriček, tréner U19 MFK Bytča Marián Weber, Matej Pavlík a Samuel Kaštan.