Adrián Tkáč: Podmienky na rozvoj sú výborné, verím, že úspechy prídu

19.3.2024

Jediná, o to však výraznejšia posila MFK Bytča do jarnej časti. Z Javorníka Makov prichádza na hosťovanie brankár Adrián Tkáč, odchovanec Lokomotívy Košice. O tom, že s Adriánom prichádza medzi tri žrde aj značná kvalita, hovorí aj skutočnosť, že bol členom Jedenástky roka IV. aj V. ligy. Adrián, vitaj v klube!



Aďo, prichádzaš z Javorníka Makov, tradičného a v poslednom desaťročí najúspešnejšieho klubu kysuckého regiónu, ktorý mal vydarenú jeseň a skvele mal našliapnuté aj do jarných bojov. Pripomeňme, že v 4. lige prezimoval na druhom mieste, kde za prvým Krásnom nad Kysucou zaostáva o osem bodov. Klub bol úspešný aj Slovnaft cupe, keď jeho ťaženie ukončili aktuálne už semifinalisti pohára z Lipian v štvrtom kole. Pri všetkom si bol aj ty. Namiesto boja o postup sa však v médiách trochu šokujúco objavili hlasy, že áčko Makova bude mať po odstúpení sponzorov problém vôbec sezónu dohrať. Len v krátkosti, boli už nejaké signály, že klub je v problémoch už na jeseň alebo sa všetko prevalilo až počas zimnej pauzy?

Áno, nejaké signály tam už boli aj počas zimy, ale všetci sme dúfali a verili, že sa to nejako ustáli a že to spolu dobojujeme. Bohužiaľ realita je taká aká je a mňa osobne to veľmi mrzí, keďže si myslím, že Makov určite patrí minimálne tam, kde je teraz. Touto cestou by som sa chcel poďakovať za možnosť byť jeho súčasťou.

Adrián Tkáč na vyhlásení 28. ročníka ankety Jedenástka SsFZ za súťažný ročník 2022/2023. O členoch najlepšej zostavy rozhodli svojimi hlasmi tréneri jednotlivých tímov. Tkáč sa dostal aj do najlepšej jedenástky 5. ligy skupiny "A" SSFZ v drese Vysokej nad Kysucou veszóne 2021/22.

Ako následne prišlo k spojeniu Adrian Tkáč – MFK Bytča?

Pán tréner Lojdl mi jedného dňa zavolal s tým, že by mal o mňa záujem. Dohodli sme si stretnutie na ktorom mi viac priblížil fungovanie a ambície klubu s ktorými som sa úplne stotožnil.

Boli v hre aj iné ponuky?

Áno boli.

MFK Bytča sa v minulej sezóne stal historicky prvým držiteľom Prezidentského pohára, v ostatných dvoch sezónach postúpil do vyššej súťaže s ambíciou ísť vyššie aj v tomto ročníku. Registroval si to? Do akej miery zohrávali tieto faktory pri rozhodovaní či kývneš na ponuku MFK Bytča?

Áno, registroval som to. Ambície ísť vyššie aj v tomto ročníku ako aj to, že bývam neďaleko štadióna zohrávali veľkú rolu.

Ostatný kalendárny rok bol jednotkou v bráne MFK Bytča Simon Hanovec, rozprával si sa trénerom Lojdlom aká bude tvoja pozícia?

Do klubu prichádzam s tým, že chcem tímu pomôcť. Čas ukáže, chytať chce každý. Brankársky post je špecifický. Osobne si myslím, že bude záležať od aktuálnej formy. Konkurencia je fajn, verím, že si navzájom pomôžeme k čo najlepším výkonom.


Adrián Tkáč


Stihol si už niečo odchytať aj v príprave. Ako na teba pôsobí mužstvo?

Mužstvo na mňa pôsobí veľmi dobre. Podľa mňa je v tíme ideálny mix hráčov. Sú v ňom mladí hráči, ale nechýbajú ani tí skúsenejší a dokopy celé mužstvo pôsobí ako jeden celok čo je za mňa super.

Prešiel si už niekoľkými klubmi či už na východe Slovenska alebo na Kysuciach. Ako vnímaš infraštruktúru a zázemie MFK Bytča?

Niečím som si už teda prešiel,  to je pravda. Infraštruktúru a zázemie vnímam veľmi pozitívne. Podmienky na rozvoj sú výborné. Verím, že úspechy prídu, pretože za tie podmienky si to klub zaslúži.

Adrián Tkáč v drese FC Košice

Si odchovanec Lokomotívy Košice, kam smerovali tvoje ďalšie kroky počas tejto východniarskej životnej a zároveň futbalovej etapy?

V roku 2016 som zamieril do Vyšného Opátskeho, kde sme hrali 3. ligu následne sme sa premenovali na súčasný klub FC Košice z ktorého som v roku 2019 odišiel do FK Kechnec. Na toto obdobie spomínam len v tom najlepšom, spoznal som vďaka tomu veľa kamarátov a známych, dalo mi to veľa.

Z východu si sa presunul tu na severozápad Slovenska, pre východniara nie bežnej destinácie. Mýlim sa alebo to platí aj v tomto prípade, za všetkým hľadaj ženu?

Áno, aj v tomto prípade to platí. Rozhodol som sa v Košiciach nechať úplne všetko od rodiny, práce, kamarátov až po futbal a začať odznova práve v týchto končinách.

Ako by si sa osobne charakterizoval ako brankár? Kde máš prednosti?

Nerád o sebe hovorím, na to sú tu iní kompetentní ľudia. Môžem povedať len to, že sa v každom zápase snažím odovzdať zo seba maximum.

Súčasný trend je taký, že brankári už v podstate alternujú stopérov, idú ďaleko za hranicu šestnástky a pomáhajú pri rozohrávke. Patríš aj ty medzi tento typ brankárov, ktorým ide hra nohami?

Myslím si, že patrím medzi tento typ brankárov.

Adrián Tkáč (druhý sprava v hornom rade) vo výbere VSFZ na turnaji Regions´ Cup v Tatranskej Lomnici v roku 2017

Už v nedeľu hrá MFK Bytča jeden z kľúčových zápasov sezóny s lídrom tabuľky z Bobrova. Rezonuje už tento zápas v kabíne?

Nejako obzvlášť tento zápas v kabíne nerezonuje. Vieme s kým hráme, vieme o čo hráme. Verím, že v mene celej kabíny môžem povedať, že v tomto ako aj v ostatných zápasoch budeme bojovať do poslednej minúty a odovzdáme na ihrisku všetko pre zisk troch bodov. Týmto by som chcel pozvať fanúšikov a priaznivcov dobrého futbalu na naše zápasy, budeme vás potrebovať.