Prehľad zápasu MFK Bytča 5:0 TJ Bitarová

17.4.2023

MFK Bytča sa podarilo revanšovať za za prehru, ktorú utrpel v derby na pôde Predmiera. Odniesli si to Družetvníci z Bitarovej, keď zožali päťgólovú úrodu, zasiatu hráčmi MFK.


REPORT ZO ZÁPASU

Hráči MFK BYTČA od začiatku diktovali tempo hry a po trochu rozháranom úvode si postupne začali vytvárať šance. Do prestávky dve z nich využili. Prvý zosvojich dvoch gólov strelil Marek Filo a druhý, tradičný strelec MFK Bytča Peter Puček.

Po prestávke sa obraz hry nezmenil, hráči MFK Bytča naďalej kontrolovali hru, dobre kombinovali a presadili sa aj gólovo. Podmalík strelil tretí gól domácich a po ňom skórovali hráči zo štandardných situácií.

Ak by sa v nedeľnom zápase vyhlasoval hitparáda o gól zápasu, pravdepodobne by ju vyhral Marek Filo so svojím priamym kopom, keď povymetal pavučinky v pravom hornom rohu hosťujúcej brány.

Ďalším gólom z priameho kopu uzavrel gólový účet dnešného zápasu Róbert Petruš.

Tréner Bytče Stanislav Lojdl po zhruba hodine hry postupne využil všetky striedania, aby ušetril sily hráčov na stredajší pohárový zápas s FC MOSAP Klasov.


HLASY PO ZÁPASE

Stanislav Lojdl, tréner MFK Bytča:

„Hráči správne zareagovali na prehru v Predmieri. Zápas bol rýchlo rozhodnutý a mohli sme šetriť sily na náročný program čo nás čaká. Všetci sa už koncentrujeme na semifinále prezidentského pohára. Prezradím perličku pre fanúšikov. Realizačný tím posilnil legendárny masér MŠK Žilina a bývalý hráč Bytče Jarko Mintál.“



ZÁKLADNÁ ZOSTAVA MFK BYTČA

1 Simon Hanovec    
21 Lukáš Mravec (C)    
10 Marek Filo 2
18 Erik Valášek    
15 Tomáš Podmalík
17 Peter Puček
7 Jakub Tomanica  
20 Jakub Kucej  
4 Róbert Petruš
9 Jakub Bambúch    
12 Viktor Pečovský    

NÁHRADNÍCI

8 Dávid Lojdl    
11 Ján Lončík  
3 Marián Králik    
2 René Revák    
22 Tomáš Thiel    
3 Marek Šeroň    
16 Samuel Kaštan