Pred semifinále Prezidentského pohára, alebo o čo hrá MFK Bytča

14.4.2023

V stredu 19. 4. 2023 o 16.00 sa na štadióne MFK Bytča uskutoční semifinále Prezidentského pohára. O čo sa v tejto súťaži hrá? Čo môže znamenať pre klub, ktorý ho získa a aké sú lákadlá v súvislosti s touto novou súťažou organizovanou Slovenským futbalovým zväzom?

Na úvod si pripomeňme doterajšie pôsobenie našich chlapcov v tejto súťaži. Vďaka bodovému koeficientu sa už po tretíkrát predstavia na domácom ihrisku. Cesta do semifinále viedla najprv cez Udiču, následne sa MFK konfrontoval s Trenčianskou Turnou a naposledy hrali hráči Bytče na ihrisku FK Danubia Veľký Biel, cez ktorý postúpili až po penaltách.


3. kolo
FK Danubia Veľký Biel 0 - 0 MFK BYTČA (po pen.)

2. kolo
MFK BYTČA 2 - 0 TJ Slovan Trenčianska Turná

1. kolo
MFK BYTČA 4 - 0 TJ Priehrada Udiča



KRÁTKE PREDSTAVENIE NOVEJ SÚŤAŽE

Hlavnou myšlienkou Prezidentského pohára je zapojiť víťazov najvyšších oblastných futbalových líg do spoločnej celoslovenskej súťaže. Týmto spôsobom chce Slovenský futbalový zväz, ako organizátor súťaže, zvýšiť propagáciu futbalu na Slovensku.

Táto nová súťaž je určená pre amatérske kluby a od jej úvodného kola sa hrá vyraďovacím spôsobom na jeden zápas. Zároveň prostredníctvom takejto súťaže dochádza k jedinečnej konfrontácii regiónov, v ktorých pôsobia jednotlivé kluby. Len pre zaujímavosť, prvý ročník, ktorý sa konal v sezóne 2019/20 sa pre koronavírus nedohral a pre covidové opatrenia sa nehrali ani ďalšie dva ročníky. Premiérový ročník sa teda uskutočnil až v tejto sezóne - 2022/23.


O ČO SA HRÁ V PREZIDENTSKOM POHÁRI (?)

Aké sú teda benefity Prezidentského pohára, akým spôsobom namotivoval SFZ amatérske kluby, aby sa prihlásili do súťaže? V prvom rade ide asi o finančné, a pre amatérske kluby určite veľmi zaujímavé odmeny. Posúďte sami.

Ako uvádza SFZ na svojom webe, víťaz Prezidentského pohára získava titul „Víťaz Prezidentského pohára“ a stáva sa držiteľom putovného pohára. Zároveň získa finančnú odmenu 5 000 eur, zdolaný finalista 2 500 eur. Druhá úroveň úspechu je marketingová. Pre kluby pôsobiace na úrovni 5., 6. ligy ponúka Prezidentský pohár jedinečnú možnosť zviditeľnenia sa.

Organizátor súťaže, SFZ, sa snaží, aby jeho vyvrcholenie bolo v čo najväčšom štýle. Dejiskom finále má byť totižto jeden z prvoligových štadiónov (v čase uverejnenia článku ešte nebolo rozhodnuté o mieste konania) a to pre hráčov, fanúšikov a rovnako aj pre samotný klub je určite lákavá vidina.

zdroj: sfz.sk

Perličkou, alebo ak chcete čerešničkou na pomyselnej torte môže byť aj to, že minimálne jedna zo stávkových kancelárií uvažuje o zaradení Prezidentského pohára do svojej ponuky.

A ty, fanúšik MFK Bytča, dal by si v stredu na zápas MFK Bytča – FC MOSAP Klasov na svoj tiket „jednotku“?