Prehľad zápasu FK Predmier - MFK Bytča 3:0

9.4.2023

MFK Bytča po dvoch jarných víťazstvách zavítali na horúcu pôdu do Predmiera a tentokrát vyšli bodovo naprázdno. Vo vybičovanom derby prehrali 0:3 a pripísali si tak druhú prehru v súťaži.


REPORT ZO ZÁPASU

A pritom mohlo byť aj všetko inak. Hráčom MFK nebolo súdené dať gól, v druhom polčase dvakrát trafili konštrukciu brány, boli viac pri lopte, mali aj ďalšie šance, ale to dnes na Predmier nestačilo. Naopak, domácich nakopla premenená penalta, po ktorej nasledovala gólová lahôdka z kopačky Pistovčáka. Štadión po nej takmer explodoval. Treba uznať, že hráči MFK čelili extrémne namotivovanému a bojovnému súperovi, ktorý v určitých fázach našim chlapcom riadne podkuroval. Hráčov Predmiera hnal k cennému skalpu nielen veľmi slušne zaplnený štadión, ale aj miestny hlásateľ, ktorý záver zápasu v eufórii doslova odspieval a občas mu ušlo dianie na ihrisku. Hráčom MFK Bytča nepomohol k skórovaniu a aspoň kozmetickej úprave výsledku ani záverečný tlak.

MFK Bytča tak prerušil päťzápasovú víťaznú sériu a pripísal si tak druhú prehru v súťaži. Už v nedeľu má šancu na reparát, keď privíta TJ Družstevník Bitarová a hneď dni 3 dni na to FC MOSAP Klasov v semifinále Prezidentského pohára, v jednom z kľúčových zápasov sezóny. Takže forza Popperi!


HLASY PO ZÁPASE

Stanislav Lojdl, tréner MFK Bytča:

„Zápas sme nezvládli a chyby si rozoberieme. Hráčov po zápase som ukľudňoval aby to vypustili z hlavy. Nič hrozné sa nestalo a čakajú nás dôležitejšie zápasy. Súperovi gratulujem k výkonu hrali agresívne a obetavo. Čaká nás náročný program a všetko podstatné, o čo v tejto sezóne hráme. Už najbližší týždeň bude anglický, doma hráme proti Bitarovej potom v stredu semifinále prezidentského pohára a v sobotu u rezervy Bánovej.“



ZÁKLADNÁ ZOSTAVA MFK BYTČA

1 Simon Hanovec    
21 Lukáš Mravec (C)    
11 Ján Lončík    
18 Erik Valášek    
15 Tomáš Podmalík  
17 Peter Puček
8 Dávid Lojdl    
20 Jakub Kucej  
4 Róbert Petruš
9 Jakub Bambúch    
12 Viktor Pečovský    

NÁHRADNÍCI

10 Marek Filo  
7 Jakub Tomanica  
3 Marián Králik    
2 René Revák    
22 Tomáš Thiel    
3 Marek Šeroň    
16 Samuel Kaštan    
5 Matej Pavlík