4 dôvody prečo chodiť na zápasy MFK Bytča v jarnej časti

13.3.2024

Po 140 dňoch sa čoskoro otvoria brány štadiónov aj v V. lige a diváci sa tak po zimnej futbalovej hibernácii môžu opäť vrátiť k sledovaniu ligových zápasov. Pridáte sa? Tu sú 4 dôvody, prečo by ste mali zavítať na štadión MFK Bytča!


Mladé pušky v drese MFK Bytča

Začiatok súťaže tomu veľmi nenasvedčoval, ale z mladých pušiek, ktorí prešli od začiatku sezóny do „áčka“, sa postupne vyprofilovali čoraz ťažšie kalibre. Ten najťažší, pod značkou Matej Pavlík, sa počas jesene stihol prestrieľať aj k premiérovému hetriku v seniorskej kategórii. Strelil ho zápase s Belou (4:1) a každým zápasom sa viditeľne zlepšuje. Už po nezdare v Rosine (1:4) ho ocenil ako jedno z pozitív zápasu aj tréner S. Lojdl.: „Chytil sa nám mladý Pavlík a jeho potenciál do budúcnosti je obrovský.“ Ak by sme teda parafrázovali a jemne modifikovali jeden z hitov Majka Spirita, znel by asi takto: všetky oči na mne šestke!


zľava: Jakub Hrtánek, Marek Uriček, bývalý tréner U19 Marián Weber, Matej Pavlík, Samuel Kaštan


Poďme sa pozrieť na ďalšie tváre v drese MFK. V priebehu jesennej časti sa z ďalších mladíkov udomácnil v základnej zostave Samuel Kaštan a do útoku bol od úvodných minút často nasadzovaný Matej Zajac. Nebyť jeho unáhlenosti pri zakončení, mohol byť jeho strelecký účet ďaleko bohatší. Ale to, že má kvalitu, už neraz počas jesene ukázal. Najmä svojou rýchlosťou a dynamikou. Mladíkov v zostave uvidíme oproti jeseni asi častejšie, o čom môže napovedať aj zostava v prípravnom zápase s priebežným lídrom IV. ligy, Krásnom nad Kysucou (2:0), kde popri Pavlíkovi a Kaštanovi dostali priestor od začiatku aj Marek Uriček a Jakub Hrtánek. Andrej Knapec a Matej Zajac do spomenutého zápasu nezasiahli, keďže ten časovo kolidoval s ligovým stretnutím U19, do ktorej hráči ešte vekovo patria.


Rozpis zápasov v sezóne 2023/24


Navrátilec Daniel Hundák

Veľa ľudí bude upínať zrak na avizovanú posilu, ktorá sa po ťažkom zranení pokúsi o návrat na zelené trávniky. Dano Hundák sa už našom rozhovore vyjadril, že šancu v MFK Bytča vníma ako reštart kariéry. Očakávania sú s jeho menom a futbalovým backgroundom veľké, otázne však je, či stihne už začiatok jarnej časti a ak áno, v akej bude forme. Tak či onak, tréner Lojdl bude mať v útoku na pomery V. ligy nadštandardnú kvalitu. Už v priebehu jesennej časti dal nestarnúci Marek Filo spolu s gólovo produktívnym Pavlíkom zabudnúť na Petra Pučeka, ktorý na jeseň preháňal obrancov o dve poschodia nižšie, v drese rodného Dlhého Poľa.

Daniel Hundák

Viktor Pečovský

Budeme sa opakovať, ale „Peči“ by mal byť stále jeden z top lákadiel, prečo prísť (nielen) v Bytči na futbal. Aj napriek tomu, že v máji bude oslavovať 41 rokov, je stále kľúčovým a aj rozdielovým hráčom v drese MFK. Jeho prístup, skúsenosti aj vplyv, najmä na mladých hráčov, je neoceniteľný. Aj preto mu musíme odpustiť ojedinelé výpadky ako v závere zápasu s Diviakmi(2:1), či nepremenenú penaltu v zápase v Čiernom (0:1). Uvidíme, ako sa Viktor rozhodne po skončení sezóny, pevne ale dúfame, že futbalový dôchodok ešte o sezónu oddiali. Dovolím si tvrdiť, že hráč, o ktorom sa píše v týchto riadkoch, bol zatiaľ najlepší, aký kedy obliekol bytčiansky dres. Bez ohľadu na jeho vek.

Viktor Pečovský (vľavo)

Postupový hattrick(?)

Postup A-mužstva o ďalší stupeň vyššie síce nie je pre vedenie MFK Bytča úplnou prioritou, ale karty po jeseni sú rozdané viac ako sľubne. Druhé miesto po jesennej časti s dvojbodovým mankom na lídra z Bobrova a z úvodných šiestich zápasov odohrá štyri doma. Bude to o to pikantnejšie, že jarnú časť začneme súbojom priamo s jesenným majstrom V. ligy Sever. Káder ostal nezmenený až na príchod sľubnej posily medzi tri žrde, brankára Adriána Tkáča z Javorníka Makov.
Očakávania sú ešte viac umocnené nielen vydarenou prípravou , ale aj výsledkami zo zápasov, ktoré spravidla nehovoria nič nahlas (tobôž, keď sa zápasy hrali na umelej tráve), ale našepkať môžu. Najmä ak sú korením dobre predvedenej hry.

Verme teda, že si po 26. kole môžeme po tretíkrát v rade zakričať: „Postup je náš!“. A do vitríny pribudne ďalší pohár.

športový riaditeľ a tréner MFK Bytča Stanislav Lojdl