3 dôvody prečo prísť v stredu na futbal

14.4.2023

V stredu 19. apríla odohrá MFK Bytča na domácom štadióne semifinálový zápas premiérového ročníka Prezidentského pohára s FC MOSAP Klasov. Vybrali sme tri dôvody, prečo by ste si ho nemali dať ujsť.

Samotný zápas

Prvým a najpodstatnejším dôvodom je samozrejme samotný zápas. Čo je Prezidentský pohár, aká bola cesta MFK Bytča až do semifinále a o čo sa v ňom hrá, sme si pripomenuli už v predchádzajúcom článku. Ak si to v skratke zhrnieme, hrá sa o pomerne štedré finančné prémie. Slovenský futbalový zväz si zo svojej "kasičky" nachystal 7500€, ktorými odmení finalistov (v pomere 2:1 v prospech víťaza Prezidentského pohára). Okrem finačnej stránky ide pochopiteľne o prestíž a jedinečnej možnosti zviditeľnenia sa klubu.



Rozlúčka Petra Špánika s aktívnou hráčskou kariérou

Ďalší dôvod prečo prísť v sobotu na zápas, je oficiálna rozlúčka legendy MFK Bytča Petra Špánika s aktívnou hráčskou kariérou. To, že sa lúči práve v semifinále tejto súťaže je aj symbolické. Takto sa o nej vyjadril pre portál sp21.sk po zápase 1 .kola s Udičou: „Môžem povedať, že Prezidentský pohár vymysleli asi pre mňa. Ja som hral už prakticky v každej súťaži na Slovensku. Od najnižšej po najvyššiu.“ Dôkazom, že si Špánik udržal futbalový štandard aj na sklonku svojej kariéry, potvrdilo aj to, že jeho meno spolu s ďalším hráčom MFK Milanom Kardošom figurovalo v Jedenástke roka Oblastného futbalového zväzu za sezónu 2021/2022.

zdroj: zilinskyvecernik.sk

Pečovský vs. Senecký

A na záver sme si posvietili na predpokladaný minisúboj dvoch hráčov, ktorí v minulosti obliekli reprezentačný dres. Viktor Pečovský vs. Štefan Senecký. Legenda MŠK Žilina vs. dlhoročná opora kedysi stabilného prvoligového klubu FC Nitra, ktorý chytal aj v tureckej Süper Lig za Ankaraspor a Ankaragücü. Zatiaľ čo dnes už 43-ročný Senecký si obliekol reprezentačný dres dovedna 12-krát, Viktor Pečovský až 35-krát. Pod vedením trénera Kozáka bol stabilným členom „Sokolov“ ako jeden z mála zástupcov našej domácej ligy.